Parels van Den Haag

Parels van Den Haag

0
1
2
3

In het project Parels van Den Haag ontdekken bewoners verborgen talenten in hun wijk. In sommige wijken is het niet vanzelfsprekend dat bewoners elkaar kennen. Maar achter iedere deur woont wel iemand die een verhaal te vertellen heeft.

Hoe pakken we dit aan?

Met het project Parels van Den Haag wil Boog voor iedere wijkbewoner duidelijk maken wat voor verborgen talenten in hun buurt of straat aanwezig zijn. Als wijkbewoners verborgen talenten in hun straat of buurt ontdekken, ontstaan verrassende ontmoetingen. Deze ontmoetingen bevorderen een gezamenlijk gevoel van binding en trots op de eigen wijk. We vragen deze parels één dag hun huis te openen voor publiek en hun schat te tonen. 

Wat doen de bewoners?

Bewoners nemen als parel deel aan het project en zijn actief als vrijwilliger bij de organisatie van techniek, ontvangst, programmering, etc.

Het resultaat

In het project Parels van Den Haag worden diverse talenten zichtbaar gemaakt en openen bewoners hun huis. Bewoners zijn met elkaar in contact gebracht, er is zichtbaar gemaakt welke bijzondere mensen er wonen, de identiteit van de wijk is versterkt en de onderlinge samenhang is bevorderd. Duurzame nieuwe contacten zijn ontstaan.

Samen met

Het project wordt gefinancierd door de gemeente Den Haag, de woningcorporaties Haag Wonen, Staedion, Vestia en het Oranjefonds en Fonds 1818. Boog voert het project in diverse stadsdelen uit.

In de wijken

Buurt Bestuurt
Buurt Bestuurt
Moeilijk bereikbare groepen
Moeilijk bereikbare groepen
Buren helpen buren
WWB - Buren helpen buren
Lerend Wijkcentrum
Lerend Wijkcentrum
administratief ondersteuner
Administratieve ondersteuning voor bewonersorganisaties
buurttalent markt
Buurttalent
Buurthuis van de Toekomst
Begeleiding bijstandsgerechtigden
Begeleiding bijstandsgerechtigden
Den Haag Doet Burenhulp
Den Haag Doet Burenhulp