Young Leaders actief in Escamp

Young Leaders actief in Escamp

01 oktober 2020 -- communicatie@xtra.nl

Acht trotse buurtjongeren uit Escamp ontvingen dinsdagavond 29 september het certificaat Young Leader in de coronaproof aula van het mooie ontmoetingscentrum Morgenstond. Zij zijn geslaagd voor een training tot positief rolmodel die sociale activiteiten organiseert voor jong en oud in de wijk. Den Haag schaart zich daarmee in de landelijke rij van meer dan 30 gemeenten waar nu Young Leaders actief zijn.

De geslaagde jongeren vertelden één voor één in eigen woorden wat zij hebben geleerd in de 10-weekse training en welke activiteiten zij voor de wijk in petto hebben. Ze hebben meer zicht gekregen op zichzelf, hun talenten en hun toekomstplannen. Maar leerden ook om samen te werken en een activiteit te organiseren. En misschien wel het moeilijkste in het leven: de kunst om dit verhaal te presenteren voor een publiek.

In verband met de nieuwe coronamaatregelen is de uitvoering van plannen voor een bioscoop-dag voor alle leeftijden en een ontmoetingsdag voor jong en oud tijdelijk uitgesteld. U hoort ervan, zodra het weer kan.

De certificaten werden uitgereikt door Rene Baron, programmadirecteur Regiodeal Den Haag Zuidwest, en Irma Bolhuis, manager van welzijnsorganisatie Mooi welzijn (onderdeel van Xtra). Zij waren blij verrast met de presentaties en plannen van de nieuwe Young Leaders in Escamp.

Prachtig dat jongeren daar een actief aandeel in nemen. Wie volgt? Jongeren, maar ook vrijwilligers en professionals met interesse voor een Young Leaders training kunnen zich melden bij Rachid Amouach, jongerenwerker van Mooi welzijn, die dit initiatief met collega’s heeft begeleid: r.amaouch [at] stichtingmooi.nl / 06-43821753.